Zikai – Make You Mine

levi hielle-bergstrom 00:00 19 May 2020

Singlarna Mountain Peak och Beach Day från förra året hintade om att en ny artist var på väg att inta den svenska musikscenen. Med en otrolig röst och en skarp förmåga att gestalta kärlekskval imponerar Zikai nu med sin första ordentliga release. 

När man lyssnar på Make You Mine drar associationsbanorna direkt mot artister som Rihanna och Ariana GrandeProduktionerna är innovativa och oförutsägbara samtidigt som tematiken i texterna följer en tydlig och något klyschig R&B-tradition. Det som skapar en röd tråd genom EPn är Zikais varma och livfulla röst. Beach Day har en oerhört stark refräng som biter sig fast och EPns bästa låt Mine beskriver tvetydigheten som finns i attraktion på ett vackert sätt.  

Zikai navigerar smidigt i gränslandet mellan R&B och pop. Den filmiska ljudbilden som hon jagar klär henne dessutom välEPns samtliga låtar tangerar dock vid samma ämne: kärlek och attraktionDet är inget fel med att vara en obotlig romantiker men det blir till slut repetitivt. Trots det är Make You Mine en solid debut som får en att vilja höra mer. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott