Yo La Tengo – This stupid world

Raffaella Lindström 12:00 11 Feb 2023

Med mer än 15 album i bagaget, och närmare 40 år sedan sitt första liveframträdande, räknas Yo La Tengo som en av indierockens kraftfullaste veteraner.

Trots detta har den amerikanska trion lyckats hålla sig rätt så lowkey. De må ha en trogen lyssnarskara, men genom åren har de duckat större uppmärksamhet i mainstream-media.

This stupid world är bandets första album med nya låtar sedan 2018. Genom nio behagliga låtar får vi följa med på Yo La Tengos trollbindande vandring genom rockens sfär, 60-talets psykadelia och flertalet behagliga gitarr-och-trum-jammanden.

Musiken känns levande, färgsprakande och multidimensionell. Det är svårt att förutse vad nästa låt kommer att erbjuda. Att lyssna på This stupid world är därför en underhållande upplevelse.

Inte minst tack vare bandets fyndiga texter, såsom låten Tonight’s Episode. En berättelse om att tappa det helt och hållet, och sist men inte minst; att bemästra en gammal jojo.

På det stora hela är det här ett album som bekräftar varför vi tycker om Yo La Tengo. Musiken är inte revolutionerande, även om den må vara lite hårdare i kanterna, men med det sagt är den finpolerad – och visar upp bandet när de är som allra bäst.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner