Weval – The Weight

Sara Berg 23:11 19 Mar 2019

Den holländska duon som utgör Weval, Harm Coolen och Merijn Scholte-Albers, hamnade snabbt på det tyska bolaget Kompakt, med sin ljuva, kollageartade electro. Men om de tidiga låtarna var ömsom sköra och blottande, ömsom knastriga och skeva, så har de den här gången hittat en mer avslappnad och bekväm form. The Weight är ett tillbakalutat soffhäng, med skeva och funkiga inslag och ett tydligare driv mitt i allt hackigt och kantigt. Även om jag gillade dem bättre när de höll sig borta från konstmusiken och de knarkiga 60-talsvibbarna (kanske oundvikligt om man bor i Amsterdam), så har de även den här gången gjort en sympatisk skiva.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.