Weval – The Weight

Sara Berg 23:11 19 Mar 2019

Den holländska duon som utgör Weval, Harm Coolen och Merijn Scholte-Albers, hamnade snabbt på det tyska bolaget Kompakt, med sin ljuva, kollageartade electro. Men om de tidiga låtarna var ömsom sköra och blottande, ömsom knastriga och skeva, så har de den här gången hittat en mer avslappnad och bekväm form. The Weight är ett tillbakalutat soffhäng, med skeva och funkiga inslag och ett tydligare driv mitt i allt hackigt och kantigt. Även om jag gillade dem bättre när de höll sig borta från konstmusiken och de knarkiga 60-talsvibbarna (kanske oundvikligt om man bor i Amsterdam), så har de även den här gången gjort en sympatisk skiva.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.