Vandenberg - 2020

Christoffer Bertzell 23:40 15 Jun 2020

Även om Adrian Vandenberg är mest känd för sin session i Whitesnake mellan 1987 och 1998, så var det ändå med sitt soloband Vandenberg han slog igenom 1981. När han nu tar upp facklan igen, 35 år efter senaste albumet, har han en ny lineup, frontad av Ronnie Romero (känd från Ritchie Blackmoores Rainbow) och låtarnas kvalitet överraskar.

Kvartetten bjuder på bluesbaserad hårdrock med neoklassiska drag, mycket likt den riffbaserade sena 70-talshårdrock de blev kända för där influenser från Deep Purple och Dio samsas. Med Ronnie Romeros starka, och kusligt lika Ronnie James-stämma, är det nästan som att ta en biljett tillbaka i tiden. Tyvärr gör den enkla och torra produktionen inte låtarna rättvisa, då det låter mer som ett välproducerat rep.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!