TR/ST – The Destroyer – 2

Sara Berg 00:00 12 Nov 2019

Jag märker att jag fortfarande är inne i förälskelsefasen när det gäller TR/ST, trots att det gått åtta år sedan jag började lyssna på honom. Allt han släpper är fantastiskt. Att han ens släpper någonting överhuvudtaget är fantastiskt. Varje ny låt är en gåva. Osv. The Destroyer – 2 är andra halvan av ett slags dubbelskiva, där den här delen är den lugnare, mer experimentella och mindre hitvänliga. Det är egentligen bara Iris som bjuder på Robert Alfons typiska lekar med electroeffekter och röstlägen. Men skivan innehåller även det fantastiska, intima och lågmält dramatiska spåret Destroyer, som är en av årets bästa låtar. En sorgesång med symfoniska inslag. Ändå går det inte riktigt att komma ifrån känslan av att detta är b-sidorna i en samlingsvolym.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.