This is Head - X

Tina Rosenfink 00:00 3 May 2019

Under tre års tid har Malmöbandet This is Head skrivit instrumentala låtar där fokus varit att alla i gruppen är involverade i låtskrivandet. Resultatet blev X, en skiva på fyra låtar. Spontant tänker jag att det är rätt lite musik för en så pass lång tidsinvestering, men å andra sidan har jag i cirka 15 år försökt göra en låt så jag har nog inget att säga till om. Sättet som This is Head har arbetat på känns genuint och old school. Genom att jamma fram låtar har de inspirerat varandra och alla fyra har arbetat lika mycket på skivan.

Det är något utmanande för mig att recensera instrumentalmusik eftersom jag personligen föredrar textdrivna låtar och det alltid är sången som jag lyssnar på i första hand. Men snabbt dras jag med i musiken och kommer på mig själv att faktiskt inte sakna sången. Musiken är tillräckligt snygg och välgjord för att klarar sig på egna ben. Öppningspåret Floating är en svepande och intressant kreation medan skivans resterande låtar är mer poppiga och lättsamma. På något vänster lyckas This is Head blanda 70-tals disco med kraut, och det funkar utmärkt bra tillsammans. Om jag säger såhär: This is Head behöver ingen sång för att de är grymma utan den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.