The Wave Pictures - Look Inside Your Heart

Tina Rosenfink 00:00 13 Nov 2018

En del musik är riktigt bra på att få fram särskilda känslor hos en. Det kan vara en låt som påminner om ett nostalgiskt minne som fyller dig med glädje, en skiva du lyssnade på på repeat vid ett break up och gör dig ledsen osv osv, ni fattar! The Wave Pictures nya album Look Inside Your Heart har följande effekter: 

  • ett tryck över bröstet,
  • att hjärtat slår snabbt eller hårt,
  • att du blir torr i munnen
  • att du får en klump i magen eller känner dig yr eller svag i musklerna. 

Alltså samma symtom som vid ångest enligt Vårdguiden på 1177.se. Skivan beskrivs som “They return with the promised second album of the year, a warm, joyous record celebrating friendship, happiness and drunken party times.” Inget med den här skivan är varmt och mysigt, vänskapligt eller roligt. Vilka fester pratar de om? Till och med hemska släktmiddagar känns roligare än Look Inside Your Heart, för där finns det oftast en rolig farbror som pratar tonårsminnen från 80-talet när alla drack och körde utan bilbälte. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.