The Waterboys - Good Luck, Seeker

Patrik Forshage 00:00 24 Aug 2020

En sökare har Mike Scott alltid varit, både musikaliskt och spirituellt. Men den tursamhet han önskar med albumtiteln har övergivit honom sedan decennier (med undantag för några fina Yeats-tonsättningar härom året), och här är han verkligen helt vilse i pannkakan. 

Ändå håller han sig till stigar han trampat förr, först någon kilometer i blåsförstärkt stompig soulriktning, sedan åt motsatt håll i vag folkpop, någon svårmotiverat låtsasreggae (!) och så planlöst hemma-demo-irrande med ihärdigt ropande efter namngivna ikoniska vägvisare, den här gången Dennis Hopper, med övertydliga motorcykelljudeffekter som grädde på moset. Men oftast är det inte ens sådana spretiga utsvävningar, utan bara låååånga naturromantiska monologer över enformiga standardbeat från Garageband-appen. 

Att det låter så tunt plastigt, slarvigt, banalt och obearbetat trist från en man som en gång i tiden var så passionerad, så modigt arrangerande och så engagerande som Mike Scott är inget annat än djupt sorgesamt. En enda gång får han till en vettig låt här, i Why Should I Love You. Men så är det också en Kate-Bush-cover.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.