The Spirit of the Beehive - ENTERTAINMENT, DEATH

Raffaella Lindström 00:00 12 Apr 2021

Det har gått ungefär åtta år sedan bandet slog igenom med sin säregna och skräckinjagande musik. Sedan dess har Philadelphia-trion fått människor att höja på ögonbrynen. Musiken är en stor röra av alternativ rock, punk och sist men inte minst det industriella och psykadeliska. 

På sitt fjärde album fortsätter bandet att experimentera med sitt sound. Redan i den första låten (som är fullkomligt kaos) står det klart att detta kommer bli en berg- och dalbana av känslointryck. 

Låtarna påminner om skärvor som trion har plockat upp och försökt att sätta ihop till ett gemensamt verk. Många gånger kan avsaknaden av en röd tråd framstå som rörigt. Dock gäller inte vanliga normer eller regler för The Spirit of the Beehive. 

De plötsliga vändningarna, och den kusliga stämningen, är stimulerande på ett udda sätt. Det är ungefär samma känsla som första gången man såg på filmen The Spirit of the Beehive, som bandet har tagit sitt namn ifrån. 70-talsfilmen var både obehaglig, drömsk och vacker på en och samma gång.

Med det sagt är Entertainment, Death knappast något du lyssnar på flera gånger. De surrealistiska låtarna passar bra vid ett tillfälle då du inte vill höra dina egna tankar. Eller om du vill framstå som hipp och alternativ på nån hemmafest genom att spela bandet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.