The Crystal Fighters - Cave Rave

Patrik Forshage 00:00 29 May 2013

Kombinationen är minst sagt udda, med å ena sidan gnällig Willliamsburgh-inspirerad indie, inklusive de afropopgitarrer som nu definitivt verkar ha emigrerat till Brooklyn, och å andra sidan euforiskt Medelhavsparty, inklusive latinorytmer och inslag av näst intill eurotechno. Men det spanskbrittiska bandet stannar inte där - med en energinivå som konstant är på hjärtinfarktsnivå klär de alltihop i bombastiska arrangemang fyllda av pukor och trumpeter. På rätt beachparty och i rätt värmebölja är The Crystal Fighters andra album en fantastisk skiva. I andra sammanhang är den enbart utmattande.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Frida Hyvönen – Dream of Independence

Frida Hyvönen är tillbaka med ett nytt album, Dream of Independence. Fansen har fått vänta länge, senaste släppet kom för över fyra år sedan. Läser i en intervju att hon spenderat denna tid med att gå i psykoanalys för att förstå vad hon ville förmedla med denna skiva. Kanske hör man analysens effekt på albumet, för låtarna känns mer än någonsin, vare sig de handlar om moderskap, åldrande, eller begravningsceremonier. 

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.