The Bland - Beautiful Distance

Tina Rosenfink 00:00 27 Aug 2019

Storslagna band kräver storslagna historier, och som tur är besitter The Bland många sådana. Jag har läst om upplopp i Italien och drunkningar i Stilla havet. Sanningshalten är helt ointressant för mig så länge berättelsen är intressant. Tydligen träffades bandmedlemmarna som tonåringar under en resa till Nya Zeeland och blev bästisar på ett sätt man bara kan bli bästis på när man befinner sig på andra sidan världen. Ensamma men tillsammans bildade de ett vänskapsband som sedan blev ett.. ja, rockband och resan som påbörjades utomlands fortsatte hemma. 

Beautiful Distance är en coming of age-skiva som klappar ungdomen medhårs. Inspirerat av folk-pop, 60-tals rock och svensk indiemusik leker The Bland med våra känslor. Det är lika delar glatt som hjärtskärande, men alltid med en sårbar intimitet. Jag hör Tallest man on Earth, The Vaccines och Jens Lekman i en självklar mix av akustiska gitarren och fluffiga synthmelodier. Vissa låtar är bättre än andra, bäst är dock 17

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.