The Tarantula Waltz - Did Not Leave to Find but to Forget, to Leave Behind

Patrik Forshage 06:38 11 Feb 2010

För någon som idoliserar Townes Van Zandt så innerligt är det kanske en del av tjusningen att vara missförstådd och underskattad, och i så fall är det ok att det framgångsmässigt inte velat sig riktigt för Markus Svensson ännu.
Men eftersom han har en av landets allra vassaste americana-röster och skriver mördande sånger med titlar som Bruno K Öijer, Where Are We Going? är det bara en tidsfråga innan det lossnar. Hans andra album ståtar med snabbare tempo, fylligare sound och gäster som Edith Backlund, Hajen och David Sandström, och det borde väl vara mer än tillräckligt för att det ska lossna? 
Nyckelord: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.