Static-X - Project Regeneration, Vol. 1

Christoffer Bertzell 10:20 22 Jul 2020

Det var nog inte många som trodde att Static-X skulle göra en av de mest lyckade comebacksen inom metal. När frontmannen Wayne Static avled 2014 var bandet på god väg att stuvas bort som en gammal aktör från nu metal-åren. Men efter att bandmedlemmar fått tag på bortglömda låtinspelningar med Wayne, föddes idén om detta album.

Static-X anno 2020 skiljer sig dock inte speciellt mycket mot debutens sound 1999. Självklart är tilläggen med den nya sångaren Xer0 ett nytt element, men hans röst är ofta kusligt lik Waynes, vilket gör att jag ibland glömmer bort hans kompletterande medverkan.

Dock har bandet adderat en större palett av aggression och cyberpunkig stämning. Det svänger likt en sluggermatch mellan Ministry och Strapping Young Lad där Scandroid och Irving Force coachar från vardera sida. Få hade satsat på att denna skulle gått av stapeln, mig själv inkluderad. Får du chans att se dem, rekommenderar jag det starkt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av