Sophie Zelmani - Sunrise

Patrik Forshage 00:00 19 Mar 2019

Vilka ytterligare dimensioner finns här som motiverar den som äger ett eller flera av av Sophie Zelmanis tidigare album att också skaffa Sunrise, eller den som inte äger någon av hennes skivor att börja lyssna just här? Kanske är det just det oföränderliga som lockar Sophie Zelmanis publik, för tillsammans med den ständigt närvarande samarbetspartnern Lars Halapi har hon ända sedan debuten arbetat med försiktiga variationer av samma sorts vemodiga sånger för gitarr och stilla stråkar. Hennes tolfte album innebär inga omedelbara avsteg. 

Fortfarande är gesterna återhållna och berättelserna subtila, och dramatiken och suggestionen uppstår i det försiktigt envisa. Men i Mirage och några fler spår låter Sophie Zelmani låter gladare än annars. och Lars Halapi har kuppat igenom några låtar i lite högre tempo och i There Is Love nära nog en poprefräng. Inte så att hennes lyssnare sätter i halsen, men tillräckligt för att markera utveckling. Det är gott så.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.