Sleaford Mods - Spare Ribs

Raffaella Lindström 00:00 16 Jan 2021

På sitt nya album fortsätter Nottingham-duon att trycka ner sina arga budskap om politiken och samhället i våra halsar. 

Ibland känns det som att elektropunken är på gränsen till löjlig, men nästa sekund överraskas vi med underbara låtar såsom Nudge it - Amy Taylor. Framför allt är det sångaren James Williamson som lyfter skeppet med sin säregna röst. Ibland påminner han till och med om  Joy Divisions Ian Curtis. Andra tillfällen blir jag påmind om 1970-tals bandet Fall.

Spare Ribs skildrar en tuff verklighet och det är få samhällsfenomen som lyckas undkomma Jason Williamsons kritiska öga. Många gånger är kritiken helt giltig, men trots det fylls min kropp med en känsla av avsmak.

Musiken är många gånger risig på ett punkigt sätt, men i stället för att vara häftig framstår den som osmaklig. Ett exempel är låten Out There, där man bland annat sjunger om stora hästkukar. Kalla mig för antik - men nej tack. 

Ärligt talat påminner Sleafords Mods mig om allt jag ogillar med Storbritannien - blöta pommes, rödmosiga ansikten och arga människor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.