Skator - År

Tina Rosenfink 00:00 27 Aug 2020

Efter ett uppehåll på sju år är Lina Högström tillbaka med sitt musikprojekt Skator. Låtarna på År följer en i kronologisk ordning som symboliserar just ett år, med början i ljusaste vår och med slut i vinterns snödrivor. 

År väcker en stor lust i mig att dokumentera den stora björken utanför sovrumsfönstret och följa dess förändring i takt med att mitt liv passerar långsamt förbi jämsides med den. Skator besitter den fina förmågan att påminna oss om att natur och lugn existerar - även i den stressiga betongdjungeln där både hon och jag bor. 

Skator är den ultimata bakgrundsmusiken som sätter en mysig och trygg stämning i ens hem. Utan att ha en öppen spis så känner jag av den imaginära elden som sprakar genom hennes texter. Det är magiskt hur lite pianoplink kan förflytta lyssnaren till en plats bortom det vardagliga. I Skators pressmeddelande skriver Mattias Alkberg:“Det är en skiva som förändrar dig. Det är ju det du vill också.” och jag blir definitivt mer lugn av År. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.