She/Beast - In the Depths of Misery

Love Carbin 00:00 16 Dec 2020

She/Beast har släppt In the Depths of Misery, en mörk och ilsken EP. Det kan man enklast se genom låttitlarna (t.ex. The Sadness Will Last Forever, Take My Pills och Devil On my Mind). Här ackompanjeras den distade sången av tunga baslinjer och syntar som låter som att de kommer från något tv-spel. Ljudvärlden har väldigt mycket potential, det låter filmiskt, melankoliskt, och spännande.

Jag älskar mörker i konst, och kanske särskilt mörker i musik. Men det är också svårt att gestalta mörker utan att det blir melodramatiskt – i bra konst är mörkret (eller ondskan) sällan banalt. Tyvärr är detta fallet med She/Beast. Problemet här är att texterna inte gestaltar ett dåligt mående utan endast konstaterar att jaget mår dåligt, vilket gör att det blir svårt för mig som lyssnare att känna någonting. Detta innebär däremot inte att musiken är dålig, gillar man mörk indie kan detta absolut vara värt en lyssning. Men personligen har jag svårt att veta vad jag ska göra av texterna, och därmed resten av EP:n.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.