She/Beast - In the Depths of Misery

Love Carbin 00:00 16 Dec 2020

She/Beast har släppt In the Depths of Misery, en mörk och ilsken EP. Det kan man enklast se genom låttitlarna (t.ex. The Sadness Will Last Forever, Take My Pills och Devil On my Mind). Här ackompanjeras den distade sången av tunga baslinjer och syntar som låter som att de kommer från något tv-spel. Ljudvärlden har väldigt mycket potential, det låter filmiskt, melankoliskt, och spännande.

Jag älskar mörker i konst, och kanske särskilt mörker i musik. Men det är också svårt att gestalta mörker utan att det blir melodramatiskt – i bra konst är mörkret (eller ondskan) sällan banalt. Tyvärr är detta fallet med She/Beast. Problemet här är att texterna inte gestaltar ett dåligt mående utan endast konstaterar att jaget mår dåligt, vilket gör att det blir svårt för mig som lyssnare att känna någonting. Detta innebär däremot inte att musiken är dålig, gillar man mörk indie kan detta absolut vara värt en lyssning. Men personligen har jag svårt att veta vad jag ska göra av texterna, och därmed resten av EP:n.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Henly - For All That Is Little In Me

Vad en visar upp för sin omvärld kan variera, både till storhet och sanningshalt. Ibland skiljer sig kanske det allra mesta. Och när vi väljer att gå hem, är det för att plocka upp små skärvor som ingen annars ser.