Róisín Murphy – Take Her Up to Monto

Sara Berg 00:00 17 Jul 2016

Molokos låt The Time is Now var en av mina favoriter då den kom för tio år sedan. Jag gillade även soulinfluerade Sing it Back, men har däremot aldrig riktigt fastnat för sångerskan Róisín Murphys soloprojekt. Den senaste skivan saknar det där drivet och intensiteten som de gamla Moloko-hitarna hade. Istället är detta en splittrad och ganska kraftigt sederad blandning mellan bossa, tidiga Radiohead, soundtracket till en Bond-film, Regina Lund, konstmusik och en gammal varietéteater.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.