Robbie Williams – The Christmas Present

Sophie Winberg 00:08 27 Nov 2019

Det är den tiden på året igen. Inte julen, nej nej, utan lågsäsong. De vanliga releaserna tunnar ut, och in kommer artister man hade glömt fanns, sjungandes på låtar man önskar man hade glömt fanns. Julskivorna - ett skottsäkert sätt för en inte superhet karriär att dra in en hel massa royalties från varuhusens julhandel. 

En bild på Robbie Williams i stickad tröja, så hårt airbrushad att han bara var tvådimensionell, damp ner i inkorgen och berättade att nu var det dags. Den 28 (!) spår långa plattan är ett försök att putta Michael Bublé av jultronen, och är för enkelhetens skull döpt till The Christmas Present så att vi ska förstå vad vi ska göra med den. För den som tar sig igenom alla 28 spår finns absolut inget att vinna. Det blir aldrig bra.  

En bekant till mig påpekade likheten mellan Robbies jul-mys-försök och Bill Nightys karaktär i Love Actually, och nu kan jag inte tänka på något annat. Ni vet den gamla rockaren som svär och blottar sig i tv medan han försöker fumla sig igenom någon gammal klassiker? Jag tänker att vi avslutar med ett citat från honom:

- This is shit, isn't it? 

- Yep, solid gold shit, maestro.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan.

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.