Ro-E – Allures

Sara Berg 00:00 18 Oct 2020

Allures är Marta Regueras debutalbum, inspelat i Gula Studion i Malmö, dit hon flyttade från Spanien för att utveckla sitt sound åt det svenska hållet. Det lyckades: resultatet är en blandning mellan Wildbirds & Peacedrums experimentella musik och elektronisk singer-songwriter-pop med nästan inga spanska inslag alls, utöver sången på Bésame Mucho och vaga flamenco-vibbar. 

I övrigt är detta släpande och dramatisk sång på engelska, nästan åt Lana Del Rey-hållet, till långsamma, hypnotiska melodier som inte är catchy någonstans.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Migi - Bättre tider

På sin debut-ep lyckas inte Migi bevisa mycket. Rapparen har precis som en annan nykomling, Macky, franska som andra- eller i det här fallet förstaspråk. Men till skillnad från Macky tar Migi inte lika tydliga influenser från den franska rapen. 

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.