Poliça - When We Stay Alive

Tina Rosenfink 00:00 1 Feb 2020

För två vintrar sedan föll sångerskan Channy Leaneagh från sitt hustak när hon skottade snö och skadade ryggkotan. Efter flera veckor på sjukhus började hon med sjukgymnastik för att rehabilitera kroppen. Men traumat av att nästan mista livet gick inte att träna bort, så Leaneagh började skriva om fallet för att bearbeta olyckan. De texter hon skrev under sjukskrivningen blev sedan Poliças fjärde album When We Stay Alive. 

Poliça gör abstrakt pop med hintar av elektronisk new age och med mycket autotunad sång. Kombinationen av ovanstående gör det svårt för mig att greppa When We Stay Alive. Hur noga jag än lyssnar har jag dessvärre svårt att urskilja orden, och det är verkligen synd då jag är mycket intresserad av Channy Leaneaghs gripande historia. Ett cleanare sound skulle göra Poliça gott.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tennis - Swimmer

Lagom till Alla hjärtans dag släpper Tennis sin mest romantiska platta hittills. Duon består av paret Alaina Moore och Patrick Riley, och tillsammans gör de moderna kärleksballader. Inspirationen är hämtad från amerikansk 70-tals rock och vår tidstypiska indiepop.