Panda da Panda – Charlottenlund

Sara Berg 00:00 3 Dec 2018

En gång frågade en kompis om jag ville med och se Pantha du Prince i London, där han bodde och där jag var på besök. Jag trodde att han pratade om Panda da Panda så jag vägrade. Jag har tyvärr ungefär samma inställning till Panda da Panda även idag. Musikaliskt låter skivan som en jättelång version av Panetoz Dansa Pausa, med inslag av Thomas Di Leva och Kenta, medan sången är en korsning mellan Måns Zelmerlöw och bob hund. Det är också Köp maj som är skivans höjdpunkt, en låt jag såg framföras av Thomas Öberg under kabaréföreställningen Vinnaren tar allt. Detta är en vidöppen kärleksförklaring, en udda kärleksballad som klampar rakt in i själen på vem som helst. Men vad gäller resten av skivan så måste man verkligen ha en hög toleransnivå för bred och dialektal skånska, klämmig schlagerelectro och halvsvajiga rim för att tycka att det här är fantastiskt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.