Oskar Linnros - Vilja bli

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 17:17 13 Jun 2010

Det här är ett pionjärarbete. När rappare sadlar om till singer-songwriters kan det bli Everlast-rockigt eller Dudley Perkins-flummigt, men med Oskar Linnros framträder en ny möjlighet.
Bultande explosiv pop som parerar klichéer både vad gäller texter och produktion, just på grund av att han kommer från en annan genre med andra estetiska ideal. Linnros har en stark känsla för melodier, men tyvärr inte världens starkaste sångröst. Det är å andra sidan en del av hans charm – han är inte Peter Jöback, men han tar i som om han var det. En toppskiva.
Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler musikrecensioner

Com Truise – Persuasion System

Seth Haley är sällan särskilt hitfokuserad, men brukar ändå ha någon form av lättillgänglighet i sin musik. Här har han struntat i allt sådant, för att istället utforska ljudkollage, slowmotion-trap och smuts-balearic. Persuasion System låter som att sväva runt i en rymdraket som fått motorfel. Det är långsamt, tropiskt, retrofuturistiskt, dimmigt och gnissligt. Melodierna är skeva och glitchiga och väldigt filmiska och det instrumentala förvandlar hela skivan till ett soundtrack. Kul som koncept, men inte helt lyckat irl.

 

The Royal Concept - The Man Without Qualities

Stockholmsbaserade The Royal Concept startade 2010. De nådde snabbt stor publik via flera strategiska musikplaceringar i TV-spel och TV-serier, och med mantrat ”varför ändra ett vinnande koncept” i bakhuvudet är den nya plattan är full av spår med samma potential.