The National - High Violet

Patrik Forshage 05:00 10 May 2010


Här kan folk som Sufjan Stevens, Bon Iver och medlemmar från Arcade Fire trängas hur mycket de vill.
De är inte orsaken till att The National på bara några år har gått från det obskyra till att sälja ut turnéer omedelbart när de offentliggörs. Nej, det är deras förmåga att med mungiporna nedåt mjukt och följsamt smeka vårt vemod på det skönast tänkbara sätt med sina mollmelodier för pukor och stråkar som får sådana följder. Med sina nedstämda skildringar av ett grått och regnigt NYC är de här mer deprimerade än någonsin, och mer intagande.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!