Miss World - Keeping Up With Miss World

Patrik Forshage 00:00 2 Oct 2018

Sitt öronbedövande gitarrskrammel lånar Natalie Chahal friskt från såväl grungens främsta - till exempel i (U Watch My) Stories (But U Don’t Like My Posts) - som från The Jesus & Mary Chain. Med de senare delar hon förutom de överstyrda gitarrväggarna dessutom en förkärlek för de simplaste girlgroupmelodier såsom de brukade låta i 60-talets Brill Building, allra bäst i Don’t U Wanna Be Me Sometime och Buy Me Dinner. Mer än 13 sådana korta låtar fulla av arrogans och självständighet och med smarta titlar som Diet Coke Head och Click and Yr Mine behövs inte för att den här anmälaren ska falla lika mycket pladask för den kaxiga London-artistens debutalbum som för hennes första EP förra året.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.