Minor Victories – Minor Victories

Sara Berg 13:50 5 Jun 2016

Man skulle kunna kalla Minor Victories för en supergrupp, med tanke på att medlemmarna redan är rutinerade musiker från de mer kända banden Editors, Slowdive och Mogwai. Här har de skapat ett drömskt, shoegazigt och emellanåt ganska pampigt och The Verve-symfoniskt sound, där det är kontrasten mellan den ljust flyktiga sången och den bombastiska orkestreringen som gör ljudbilden spännande. Det är lite åt The Pains of Being Pure at Heart-hållet, lite brittisk nu-indie, Blonde Redhead och en del Beach House med dramatisk Placebo-känsla över gitarrerna. Stiligt och lagom behagligt.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.