Matt Berninger – Serpentine Prison

Morgan Storesund Skarin 00:00 20 Oct 2020

Matt Berninger har gått solo för första gången och det man undrar är förstås: hur annorlunda låter sångaren utan sitt band? Svaret är inte så annorlunda. Men Serpentine Prison erbjuder ett intimare möte med Berninger än albumen med The National. 

Berningers band har på senare år blivit allt mer episka, men här återgår sångaren till ett mer nedskalat sound. Om man exempelvis jämför med I Am Easy to Find, The Nationals senaste släpp, som andades storslagen 00-talsrock, känns Serpentine Prison mer opretentiös. Det är som att man istället för att se honom långt bort på en arenascen i en skock av tusentals besökare, bjudits ut till Matt Berningers landställe. Satt sig ner intill hans kakelugn medans Berninger och ett gäng kompisar skruvat på sina förstärkare för att lätta på de senaste grubblerierna.   

Och då menar jag givetvis inte att något är slarvigt utfört här. Nej, det är en utomordentligt krispig produktion med välspelade instrument. Serpentine Prison är fint balanserad, ärlig gubbrock som Berningers basiga röst gör sig helt perfekt för. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!