Marika Hackman - Covers

Love Carbin 00:00 18 Nov 2020

Marikas Hackmans nya coveralbum heter Covers. Trots sin något fantasilösa titel innehåller skivan kreativa och vackra tolkningar av allt från Grimes och Radiohead till Beyonce. Det är mörkt, närgånget och välproducerat.

Just soundet har jag fastnat för, låtarna låter på något sätt intima och avlägsna på samma gång; Marikas röst är intim, medan syntarna känns avlägsna: en bra kombination. Jag är för övrigt så glad att hon inte använder sig av typ 80-talssyntar, som man av någon anledning hör hela tiden nuförtiden (artister, om ni ändå vill vara trendiga får ni ta och inse att 80-talet är ute).

Älskar den avskalade All Night av Beyonce och den vackra Jupiter 4 av Sharon Van Etten, de bästa tolkningarna på skivan!

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.