Marika Hackman - Covers

Love Carbin 00:00 18 Nov 2020

Marikas Hackmans nya coveralbum heter Covers. Trots sin något fantasilösa titel innehåller skivan kreativa och vackra tolkningar av allt från Grimes och Radiohead till Beyonce. Det är mörkt, närgånget och välproducerat.

Just soundet har jag fastnat för, låtarna låter på något sätt intima och avlägsna på samma gång; Marikas röst är intim, medan syntarna känns avlägsna: en bra kombination. Jag är för övrigt så glad att hon inte använder sig av typ 80-talssyntar, som man av någon anledning hör hela tiden nuförtiden (artister, om ni ändå vill vara trendiga får ni ta och inse att 80-talet är ute).

Älskar den avskalade All Night av Beyonce och den vackra Jupiter 4 av Sharon Van Etten, de bästa tolkningarna på skivan!

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.