Magic Potion - Endless Graffiti

Patrik Forshage 00:00 22 Oct 2018

Det var lätt att gilla det här Stockholmsbandets skeva och väldigt egna debutalbum Pink Gum med alla sina skavanker för två år sedan. Inför album nummer två har de samlat sig lite, och påstår i sitt pressmaterial att Endless Graffiti är ljudet av ett band som vill ta sin musik på större allvar. Men fan tro’t. 

Tightare är det, det stämmer, och det leder till ett mer konsekvent garagepopigt sound direkt ur Nuggets instruktionsbok från 1960-talet. Den som vill kan välvilligt tolka den sliriga sologitarren som psykedelisk på något udda Television Personalities-sätt, och Gustaf Montelius har hittat ett tydligare eget tonfall i sin säreget veka röst. 

Men det de tagit igen på karusellen förlorar de på gungorna, för med ökad säkerhet kommer minskad personlighet, och med fokus på ett stabilare sound verkar engagemanget i låtskrivande ha minskat. Endless Grafiti skulle behövt fler låtar av Rest Yr Skulls kvalitet.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter.