Magic Potion - Endless Graffiti

Patrik Forshage 00:00 22 Oct 2018

Det var lätt att gilla det här Stockholmsbandets skeva och väldigt egna debutalbum Pink Gum med alla sina skavanker för två år sedan. Inför album nummer två har de samlat sig lite, och påstår i sitt pressmaterial att Endless Graffiti är ljudet av ett band som vill ta sin musik på större allvar. Men fan tro’t. 

Tightare är det, det stämmer, och det leder till ett mer konsekvent garagepopigt sound direkt ur Nuggets instruktionsbok från 1960-talet. Den som vill kan välvilligt tolka den sliriga sologitarren som psykedelisk på något udda Television Personalities-sätt, och Gustaf Montelius har hittat ett tydligare eget tonfall i sin säreget veka röst. 

Men det de tagit igen på karusellen förlorar de på gungorna, för med ökad säkerhet kommer minskad personlighet, och med fokus på ett stabilare sound verkar engagemanget i låtskrivande ha minskat. Endless Grafiti skulle behövt fler låtar av Rest Yr Skulls kvalitet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!