Magic Potion - Endless Graffiti

Patrik Forshage 00:00 22 Oct 2018

Det var lätt att gilla det här Stockholmsbandets skeva och väldigt egna debutalbum Pink Gum med alla sina skavanker för två år sedan. Inför album nummer två har de samlat sig lite, och påstår i sitt pressmaterial att Endless Graffiti är ljudet av ett band som vill ta sin musik på större allvar. Men fan tro’t. 

Tightare är det, det stämmer, och det leder till ett mer konsekvent garagepopigt sound direkt ur Nuggets instruktionsbok från 1960-talet. Den som vill kan välvilligt tolka den sliriga sologitarren som psykedelisk på något udda Television Personalities-sätt, och Gustaf Montelius har hittat ett tydligare eget tonfall i sin säreget veka röst. 

Men det de tagit igen på karusellen förlorar de på gungorna, för med ökad säkerhet kommer minskad personlighet, och med fokus på ett stabilare sound verkar engagemanget i låtskrivande ha minskat. Endless Grafiti skulle behövt fler låtar av Rest Yr Skulls kvalitet.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av