Magic Potion - Endless Graffiti

Patrik Forshage 00:00 22 Oct 2018

Det var lätt att gilla det här Stockholmsbandets skeva och väldigt egna debutalbum Pink Gum med alla sina skavanker för två år sedan. Inför album nummer två har de samlat sig lite, och påstår i sitt pressmaterial att Endless Graffiti är ljudet av ett band som vill ta sin musik på större allvar. Men fan tro’t. 

Tightare är det, det stämmer, och det leder till ett mer konsekvent garagepopigt sound direkt ur Nuggets instruktionsbok från 1960-talet. Den som vill kan välvilligt tolka den sliriga sologitarren som psykedelisk på något udda Television Personalities-sätt, och Gustaf Montelius har hittat ett tydligare eget tonfall i sin säreget veka röst. 

Men det de tagit igen på karusellen förlorar de på gungorna, för med ökad säkerhet kommer minskad personlighet, och med fokus på ett stabilare sound verkar engagemanget i låtskrivande ha minskat. Endless Grafiti skulle behövt fler låtar av Rest Yr Skulls kvalitet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.