Ludwig Bell - Jag måste ha räknat fel

Sara-Märta Höglund 00:47 27 Mar 2013

 

”Med svavel skriver jag ditt förnamn/ Jag märker brev med c/o Satan”. Så inleder Ludwig Bell sitt andra soloalbum. Det är mil från de gulliga popsånger han en gång åstadkom med Dreamboy. Ändå är det, likt debuten, en samling drivna poplåtar som berör de ganska extrema topparna och dalarna (mest dalarna) av ett intensivt förhållande. Jag hade gärna sett att Bell tagit det politiska anslaget som fanns på första soloskivan ett steg längre. Nu blir det mest en enskild betraktelse från dårarnas sammansvärjning, även känt som ”kommentarsfältet”, och ett sjukhusbesök. Allra bäst är smittsamma Vinklar, med Weeping Willows-osande stråkar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.