Lost Horizons - In Quiet Moments

Anna Bjermqvist 00:00 28 Feb 2021

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Duon skapade 16 oerhört raffinerade instrumentala spår som de sedan skickade till noga utvalda sångare som fick fullända låtarna. Skivan är med andra ord strösslad med gästartister som tillämpar ett personligt uttryck på respektive låt. Bäst på skivan är titelspåret In Quiet Moments med den eminente soulsångaren Ural Thomas. Det subtila beatet tillsammans med det smakfulla pianospelet, de vackra harmonierna och Thomas behagligt souliga röst gör låten till en mästerlig produktion.

En annan favorit är Every Beat That Passed med den svenske sångerskan Kavi Kwai. Artisten sa i en intervju att “hope always has an undertone of something heavy or dark…I wanted to capture the combination of dark and light”, ett uttalande som kan ses som en beskrivning för hela albumet. 

Skivan vandrar mellan genrer men den röda tråden är det sublima, ömma och melankoliska med en atmosfäriska dimma i bakgrunden som tillför en alldeles förtrollande sinnesstämning. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.