Lizette Lizette - Non

Tina Rosenfink 17:09 10 Feb 2019

Det här är en skiva som bottnar i förtryck och utanförskap men också i hoppet om en ljusare och vackrare framtid. Lizette Lizettes vision med skivan Non är att skina ett ljus på alla icke-binära personer där ute. Lizette Lizette är råcool med en unik punk-estetik och mjuk sångröst, en kombo som jag gärna infinner mig i. Låtarna känns personliga om än lite för elektroniska och mixade för min smak. Det kanske beror på strävan efter perfektion och svårigheten med att lämna en låt i fred när den egentligen är klar. Skivans bästa låt är Beaches - när jag lyssnar på den ser jag en gothig high school prom framför mig.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.