Lil Tjay - State of Emergency

levi hielle-bergstrom 00:00 13 May 2020

När man tänker på The Bronx och New York drar associationsbanorna genast mot 90-talets giganter. Men faktum är att ett antal MCs under förra året bevisade att New York har en ny innovativ undergroundscen där strömmingar som annars inte förknippas med staden, som drill, är centralaEn av dom var Lil Tjay. Hans debutalbum True 2 Myself satte Bronx på kartan för en ny generation av fans. När han nu återvänder med mixtapet State of Emergency svalnar dock entusiasmen av relativt fort. 

Trots att flera spännande artister från New York, som Fivio Foreign och Sleepy Hallow, är med på State of Emergency lyckas inte Lil Tjay få den 7 spår långa samlingen att lyfta. Mixtapets bästa låt Zoo York, där framlidne Pop Smoke gästar, är mörk, hård och härligt melodisk. I övrigt flyter spåren in i varandra. Molltunga produktioner, skrikiga adlibs och en grå ljudbild genomsyrar hela State of Emergency. 

Ett mixtape ska belysa olika kvalitéer hos en artist då formatet inte kräver samma tematik som ett album. Lil Tjay visar inte upp något nytt på State of EmergencyDet låter mer som att han försöker återskapa sin och Polo Gs hitlåt Pop Out från förra året om och om igen. Det är fortfarande tidigt i Lil Tjays karriär och det hade varit sunt om han lämnade sin comfort zoneMelankoliska pianoslingor vet vi redan att han kan hantera med bravur. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.