Lil Skies – Unbothered

Morgan Storesund Skarin 00:00 27 Jan 2021

Lil Skies största idol är Lil Wayne och det hörs. Rapparen erbjuder likt sin idol hiphop på trapbeats och autotune. Båda med en röst, varken gnällig eller aggressiv utan någonstans mittemellan. Deras röster ligger som ett ludd över de tunga basgångarna och smattrande 808-trummorna. Vad som skiljer rapparna åt är det där lilla extra. Det där lilla extra som Lil Wayne har, och Lil Skies saknar. 

 

Lil Waynes rader är roliga. Han fyller barsen med oväntade referenser och levererar dem med en personlig touch. Lil Skies rap är raka motsatsen. Barsen och leveransen är båda mellanmjölkigt intetsägande. 

 

Det finns idéer på Unbothered, Lil Skies tredje fullängdare. Hans val av beats är stundtals intressanta och bjuder på variation. Felet ligger snarare i Lil Skies kapacitet som rappare och låtskrivare. Många spår saknar ordentliga hooks och Lil Skies lyckas i princip aldrig väcka några känslor till liv.
 
 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.