Kristin Hersh - Possible Dust Clouds

Patrik Forshage 00:00 8 Oct 2018

Det är få förunnat att genom decennier och med stigande ålder behålla sin akuta vitalitet, sin fräsande arrogans och sin nyfiket. Men Kristin Hersh är lika vass fortfarande som någonsin i Throwing Muses. 

Det är dramatiskt och mörkt redan från take-off i LAX sugande grungegroove, och andra höjdpunkter - om man nu kan tala om det i den här sortens dystopiska sammanhang - är Foxpoint och det desperata sprattlandet i Lethes kvicksand. ”Sociopatisk” kallar skivbolaget skivan, och låtattacker som Loudmouth och Breathe In är verkligen långt ifrån välartade.

Det må hennes tionde studioalbum, men det låter som något hon samlat ihop till under ett helt (men inte alltid fullt) liv. Kristin Hersh har behållit sin udd, och 2018 är hon mycket mera argsint än generationskamrater som Dinosaur Jr och My Bloody Valentine.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.