Kristin Hersh - Possible Dust Clouds

Patrik Forshage 00:00 8 Oct 2018

Det är få förunnat att genom decennier och med stigande ålder behålla sin akuta vitalitet, sin fräsande arrogans och sin nyfiket. Men Kristin Hersh är lika vass fortfarande som någonsin i Throwing Muses. 

Det är dramatiskt och mörkt redan från take-off i LAX sugande grungegroove, och andra höjdpunkter - om man nu kan tala om det i den här sortens dystopiska sammanhang - är Foxpoint och det desperata sprattlandet i Lethes kvicksand. ”Sociopatisk” kallar skivbolaget skivan, och låtattacker som Loudmouth och Breathe In är verkligen långt ifrån välartade.

Det må hennes tionde studioalbum, men det låter som något hon samlat ihop till under ett helt (men inte alltid fullt) liv. Kristin Hersh har behållit sin udd, och 2018 är hon mycket mera argsint än generationskamrater som Dinosaur Jr och My Bloody Valentine.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.