Kristin Hersh - Possible Dust Clouds

Patrik Forshage 00:00 8 Oct 2018

Det är få förunnat att genom decennier och med stigande ålder behålla sin akuta vitalitet, sin fräsande arrogans och sin nyfiket. Men Kristin Hersh är lika vass fortfarande som någonsin i Throwing Muses. 

Det är dramatiskt och mörkt redan från take-off i LAX sugande grungegroove, och andra höjdpunkter - om man nu kan tala om det i den här sortens dystopiska sammanhang - är Foxpoint och det desperata sprattlandet i Lethes kvicksand. ”Sociopatisk” kallar skivbolaget skivan, och låtattacker som Loudmouth och Breathe In är verkligen långt ifrån välartade.

Det må hennes tionde studioalbum, men det låter som något hon samlat ihop till under ett helt (men inte alltid fullt) liv. Kristin Hersh har behållit sin udd, och 2018 är hon mycket mera argsint än generationskamrater som Dinosaur Jr och My Bloody Valentine.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!