King Gizzard & The Lizard Wizard - Fishing for Fishies

Tina Rosenfink 00:00 30 Apr 2019

Jag har länge tänkt att King Gizzard & The Lizard Wizard är i samma “kategori” som exempelvis King Kahn and BBQ show, det vill säga att de gör lite lustig musik och består av excentriska karaktärer. Efter att ha lyssnat in mig på King Gizzard & The Lizard Wizard upptäcker jag att jag inte har fel, förutom att de är betydligt knäppare. 2017 släppte bandet fem (!) fullängdare och nu är de tillbaka med en ny skiva. Hur de har fler skivor i sig förundrar mig, men eftersom bandet är så långt från pretto-pop och svår indie ett rockband kan komma, så kanske de undviker onödigt navelskådande och självcensur (100% spekulation).

Musiken på Fishing For Fishies, som är bandets 14:e album, fortsätter köra på den psykedeliska boogierocken och 70-talsinfluenserna som tidigare. I vanlig ordning är det lustiga texter och extra allt när det gäller musiken, som lätt kan bli överväldigande. Men på det finns några riktiga guldkorn på skivan som är av det mer sansade slaget. Jag slår ett slag för skivans fyra sista låtar - Real's Not Real, This Thing, Acarine och Cyboogie.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.