King Gizzard & The Lizard Wizard - Fishing for Fishies

Tina Rosenfink 00:00 30 Apr 2019

Jag har länge tänkt att King Gizzard & The Lizard Wizard är i samma “kategori” som exempelvis King Kahn and BBQ show, det vill säga att de gör lite lustig musik och består av excentriska karaktärer. Efter att ha lyssnat in mig på King Gizzard & The Lizard Wizard upptäcker jag att jag inte har fel, förutom att de är betydligt knäppare. 2017 släppte bandet fem (!) fullängdare och nu är de tillbaka med en ny skiva. Hur de har fler skivor i sig förundrar mig, men eftersom bandet är så långt från pretto-pop och svår indie ett rockband kan komma, så kanske de undviker onödigt navelskådande och självcensur (100% spekulation).

Musiken på Fishing For Fishies, som är bandets 14:e album, fortsätter köra på den psykedeliska boogierocken och 70-talsinfluenserna som tidigare. I vanlig ordning är det lustiga texter och extra allt när det gäller musiken, som lätt kan bli överväldigande. Men på det finns några riktiga guldkorn på skivan som är av det mer sansade slaget. Jag slår ett slag för skivans fyra sista låtar - Real's Not Real, This Thing, Acarine och Cyboogie.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.