Jung

14:01 4 Mar 2003
"En, två, det känns så, kom igen rör på skinkorna/Tre, fyr, jag styr vår fest med de finaste slinkorna". Vad säger man egentligen, svenska texter i all ära men raunchy r'n'b-texter som de här låter nog bäst när man inte behöver tänka på vad de verkligen säger. Svenska soulduon Jung, som alltså inte nödvändigtvis behöver blandas ihop med Disco Sthlms nya projekt med samma namn, lever ut sina Babyface-fantasier. Det är slipat, snyggt och helt oförargligt. Det är duktig musikskolesoul som Radio Stockholms eftermiddagsprogram möjligtvis kommer att gå igång på. Prominents Power Hit Radio-soul har alltid haft lite för billiga allsångsrefrånger, dramatiska synthstråkar och feta Denniz Pop-basar för att jag ska kunna ta till mig det. Som grupp känner man att de antagligen har lite mer talang än vad som fått skina igenom på deras singlar. Rapparen Colossos vet att han är landets bästa Jay-Z-kopia och han är inte rädd för att visa det. Han-med-näsan som sjunger refrängerna har visserligen svårt att riktigt övertyga mig med sin darrande baptistpräströst men han känns ändå soft på något sätt. På debuten gör de sin grej över mer än bara popbeats och när stråkarna kommer in på mjukare spår som [I]Regrets[/I] blir det riktigt fint. Men huvudintrycket av Prominent består tyvärr, trots goda intentioner och en del lyckade idéer. Någonstans inser man att Prominent aldrig kommer bli större än som utfyllnadsartister mellan Tiziano Ferro och Dannii Minogue på valfri reklamradiogala.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.