John Tejada – Dead Start Program

Sara Berg 00:01 15 Feb 2018

På något vis har jag lyckats lyssna på den här skivan nästan tio gånger utan att vara medveten om dess titel. Och det är först nu när jag läser vad den heter, som jag förstår den. De ambulansliknande effekterna i All at Sea, det kalla, karga och paralyserande EKG-soundet i Autoseek och sjukhuskorridorkänslan i Loss. Ett schyst temaalbum som uppenbarligen även går att lyssna på helt utan att tänka på hjärt- och lungräddning.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Parquet Courts - Wide Awake!

Att NYC Observation låter som Buzzcocks och Total Football som Sham 69 imponerar, men det överraskar inte. Samma sak med Almost Had to Start a Fight, som är renodlad punk i Parquet Courts egen tradition, liksom Freebird 2 ännu hårdare så. Men så halvvägs slår den över i en spänstig Gang of Four-inspirerad funkworkout, och det är en genre som inte lika självklart associeras till det här Brooklynbandet.

Ozzy – Ett öga rött

Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre. Titeln på albumet är en nick till Jonas Hassen Khemiris debutroman med samma namn, boken som introducerade Ozzy till språket och skrivandets värld vid ung ålder. På Ett öga rött smakar han på orden, vrider och vänder på dem innan han placerar dem i noga uttänkta meningar. Meningar som är skrivna på sitt egna sätt, rappade på ett eget språk.