Joan As Policewoman - Cover Two

Patrik Forshage 00:00 10 May 2020

Att försöka spela covers så nära originalet som möjligt är en stilövning som kan vara lärande och utvecklande. För musikern. För lyssnaren är det förstås helt meningslös sysselsättning att lyssna på en exakt replika. 

Att å andra sidan dekonstruera covers så att absolut inget finns kvar av originalet ter sig lika meningslöst. Varför inte skriva egna låtar istället, liksom?

På Joan Wassers andra coveralbum är det den senare sysselsättningen hon ägnar sig åt, och det innebär att man med stor ansträngning kan identifiera låtar som Prince Kiss och The Strokes Under Control. 

Hon beskriver en ansats där hon frågar sig exakt varför hon älskar den specifika låten. För lyssnaren är det dock svårt att identifiera vad det är hon älskar eftersom absolut ingenting av till exempel Blur, Neil Young eller Outkast finns kvar i hennes långsamma, vaga och riktningslösa tolkningar.

Det här är helt meningslöst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.