Jesper Lindell - Everyday Dreams

Tina Rosenfink 00:00 28 May 2019

Jesper Lindell har under en längre tid varit främst känd som musikern bakom några samarbeten med First Aid Kit och för sina covers på Leonard Cohen. Idag är han aktuell med sin andra skiva under eget namn.

Everyday Dreams är fullproppad med sommar, den innehåller förhoppningar om sol och fräknar, samt den vemodiga känslan över att allt det härliga kommer vara över lika snabbt. Jesper Lindells djupa röst i samband med de känslosamma historierna skapar ett alldeles särskilt universum att infinna sig i. Jag kan inte låta bli att drömma mig bort till en varm veranda och kvällsdopp när jag lyssnar på musiken. Tillsammans med sitt unika blues-sound kombinerat med lättsam pop skapar Lindell något som känns lika familjärt som nytt.

Bästa spåret är Stormy Water som släpptes som singel tidigare i våras. Resten av låtarna på skivan varierar i brahetsgrad, dock är alla spår bra för roadtrips längst med rapsfält och genom vinande vindar.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

ZEM - Want U To Know

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår.