Internal Wrangler

17:36 24 May 2000
Clinic är ett mystiskt litet band. De har funnits i över tre år, släppt nånsingel då och då, någon EP ibland men inte gjort så mycket väsen av sig iövrigt. Hur de ser ut vet jag inte riktigt - om inte kirurgkostymer och medtäckta ansiktena räknas. Trots Single of the week-placeringar i NME ochstående ovationer från såväl kritiker som personalen på Rough Trade så harman inte märkt mycket av dem. Det var först förra året de uppmärksammades iSverige - småskaligt förstås - tack vare en samling som Domino släppte medbandets tidiga singlar. Men nu kan Rough Trade sluta tjata -debuten är här och allt det där kommeratt förändras. Jag skulle gärna påstå att Clinic låter unika och är här föratt vända upp och ned på rockvärlden - det skulle behövas - men så är detinte. I stället finns det något nostalgiskt över det, som om Primal Scream hadespelat in en skiva med Violent Femmes - och kanske låtit svenska Komeda fånågot litet att säga till om ibland. Titt som tätt sitter jag och försökerplacera var jag känner igen basgången ifrån, var de snott syntslingan ellervem som skrivit låten från början. Men det gör inget och det gör dem inteens mindre intressanta. För det låter jättebra. Ena sekunden går det långsamt - ihåligt, drömskt och med havet i bakgrunden.Plötsligt hörs ett visslande tåg, gitarrerna distar och virvelslagen blirsnabba och vassa, i sann gammal engelsk punkanda. Och allt som oftast hörsde där spöklika syntarna som Echodek vimlade av och som jag fortfarande kantrilla baklänges av. Så, som sagt, det låter inte nytt men det låter riktigt bra. Och den släpigaDistortions är definitivt min Single of the week.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.