Ian Person - Exit: Highway of light

Patrik Forshage 00:00 20 May 2017

Kanske var han inte The Soundtrack Of Our Lives främsta psykedeliaförkämpe, även om antydningar i den riktningen går att hitta också på hans solodebut. Av Exit: Highway of Light att döma hade han snarare haft rollen som ankare för den stora och stadiga amerikanska radiorock som också var ett av bandets viktigare kännetecken.

Som producent på Jerry Williams utmärkta coveralbum från förra året hade Ian Person samma roll, och här är liksom där är genomförande och låtmaterial gediget. Hans gitarr är exakt och övertygande hellre än flashig eller extravagant, och att rocklåtar som Great Divide känns så behagligt välbekanta visar bara på hans handlag med rocktraditionens centrala fundament. Fortfarande har Ian Person en bit kvar till en egen sångröst som är mer än bara okej, men Highway of light är ett bra avstamp för en röjig sommarturne. Och som mästarprov inför uppdrag som sideman eller producent är den svårslagen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.