I Break Horses - Warnings

Tina Rosenfink 15:12 7 May 2020

Maria Lindén och Fredrik Balck är personerna bakom den svenska indie electro-duon I Break Horses. Deras nya verk Warnings är en experimentell samling låtar vars ursprung kan härledas till filmmusik. För en tid sedan började Lindén titta på sina favoritfilmer med ljudet nerskruvat och skissa istället på egna ljudspår till scenerna som utspelade sig på filmduken. 

Men Warnings är inte bara plinkande synthar och gastande slingor som inspirerats av dramatisk cinematografi, Warnings bär på ett personligt mörker. Det är till bandets stora fördel att de vågat delge en allvarliga historia. Det är låtar som Baby you have travelled for miles without love in your eyes, Turn och Death engine som ger skivan en djupare mening. Den sistnämnda låten skrevs i anslutning till en nära väns självmordsförsök och återspeglar den ökande rapporterna om att självmord är den andra ledande dödsorsaken bland Generation Z, där denna åldersgrupp har fler psykiska hälsoproblem än någon annan generation. I pressmeddelandet skriver Maria Lindén att det här inte är ett politiskt album, även om varje låt är en subtil varning om att något inte riktigt står rätt till. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.