Hot Shell Tribe - Panorama Fading

Anna Bjermqvist 00:00 9 Jun 2021
Panorama Fading är Hot Shell Tribes debut-EP. Bakom artistnamnet hittar vi Johan Rahmström, som tidigare hörts i popduon Sthlmiana. I det nya soloprojektet har artisten bytt språk från svenska till engelska och den nya EP:n bjuder på känslofylld elektronisk musik som hämtar inspiration från 80-talets synthtäta produktioner. De fem låtarna skiftar i stämning och bjuder på allt från mörka och tunga beats som i låten Winner, till ett mer poppigt autotuneat sound som i Lover, Don’t Leave. EP:n rör sig i gränslandet mellan electronica, mörk synthpop och new wave och kombinerar nostalgi med modernitet. Uttrycket ligger inte långt från Depeche Mode. 
 
EP:ns tema är undergång, men med en strimma av ljus och hopp som letar sig in. Temat gestaltas bra i musiken som rymmer skarpa synthar över dramatiska och tungsinta beats, men med text och sång som inger hopp. Jag är dock inte helt såld på artistens röst. Den känns väldigt rockig och för mig passar den riktigt inte in i musikens övriga uttryck. Jag gillar dock EP:n rent musikaliskt, de fylliga beatsen är genomträngande och lyckas förmedla stora känslor av nostalgi, melankoli och förväntan.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.