Hot Shell Tribe - Panorama Fading

Anna Bjermqvist 00:00 9 Jun 2021
Panorama Fading är Hot Shell Tribes debut-EP. Bakom artistnamnet hittar vi Johan Rahmström, som tidigare hörts i popduon Sthlmiana. I det nya soloprojektet har artisten bytt språk från svenska till engelska och den nya EP:n bjuder på känslofylld elektronisk musik som hämtar inspiration från 80-talets synthtäta produktioner. De fem låtarna skiftar i stämning och bjuder på allt från mörka och tunga beats som i låten Winner, till ett mer poppigt autotuneat sound som i Lover, Don’t Leave. EP:n rör sig i gränslandet mellan electronica, mörk synthpop och new wave och kombinerar nostalgi med modernitet. Uttrycket ligger inte långt från Depeche Mode. 
 
EP:ns tema är undergång, men med en strimma av ljus och hopp som letar sig in. Temat gestaltas bra i musiken som rymmer skarpa synthar över dramatiska och tungsinta beats, men med text och sång som inger hopp. Jag är dock inte helt såld på artistens röst. Den känns väldigt rockig och för mig passar den riktigt inte in i musikens övriga uttryck. Jag gillar dock EP:n rent musikaliskt, de fylliga beatsen är genomträngande och lyckas förmedla stora känslor av nostalgi, melankoli och förväntan.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

A36 – Area 36

Hans musik är nästan irriterande välproducerad, men på sitt debutalbum sviks han delvis av ett allt för enformigt sound.