Hearts Hearts - Young

Christoffer Reichenberg 00:00 11 Dec 2015

Det är ny dag, och du är ändå uppe. Lätt frusen i dunklet som är en tidig morgon under halvåret som knappt bjuder på en handfull soltimmar. Du höjer volymen lite till, som en musikalisk värmekudde i lokaltrafiken. 

Där och då är det ett perfekt tillfälle att lyssna på Hearts Hearts. Det österrikiska bandet som blev handplockat att släppa sin debut på det lilla skivbolaget Tomlab ifrån Köln, kända för sin fingertoppskänsla. 

Kontaktytorna med en uppsjö andra samtida indieakter som gör smygande suggestiv pop är många, men Hearts Hearts lyckas genom hela albumet få sina låtar att särskilja sig och kännas egna. 

Bandet formades i ett kloster vilket den dåvarande duon hade hyrt för att spela in ny musik. Det resulterade i att producenten blev en permanent del av bandet och sedan att ytterligare en vän tog plats. Kanske är det just inslaget av en meditativ miljö i form av klostret som har skapat den trovärdiga kontemplativa och vackra känslan i Hearts Hearts debut.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo.