Half•Alive - Now, Not Yet

Sophie Winberg 00:00 20 Aug 2019

Half•Alive låter som mina högstadieår. Som koreograferade OK Go-videos och elektronisk snällpop. Som MGMT och Passion Pit

Trion från Long Beach har bara tre år på nacken, men Josh Taylor, Brett Kramer och J Tyler Johnson är på väg mot toppen. Denna debut är full, full, full av potential. Den är självsäker, proffsig och lätt att älska. 

Om det är en fälla Half•Alive riskerar att falla i med såhär snäll/vän/medhårs/inställsam pop är det att den verkligen kräver melodier som inte går att värja sig mot och helt oförglömliga refränger för att fastna och göra intryck. Tänk MGMT’s Electric Feel eller OK Go’s Here It Goes Again. Med Now, Not Yet kommer Half•alive nära på spår som Maybe och Ice Cold, men vi får kanske vänta till platta två för den där riktiga käftsmällen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.