Girl Band - The Talkies

Tina Rosenfink 00:00 1 Oct 2019

När punk är gjord med eftertanke men med rå känsla kan det vara en katalysator för hela känslospannet. Girl Band är en irländsk kvartett som får min puls att öka, tinnitusen att tjuta och jag kastas mellan rädsla/fascination.  

Men ärligt talat har mitt psyke svårt att hantera Girl Band emellanåt. Det är en uttalad panikångestattack. Men jag gillar att musiken är en utmanande prövning, och när jag tagit mig igenom skivan ett par gånger känner jag mig inte nedbruten som jag först trott, utan fylld av energi. Tror dock att Girl Band gör sig bäst live, kanske är jag så pass modig att jag vågar stå långt fram med alla andra galningar om de kommer till stan. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.