Girl Band - The Talkies

Tina Rosenfink 00:00 1 Oct 2019

När punk är gjord med eftertanke men med rå känsla kan det vara en katalysator för hela känslospannet. Girl Band är en irländsk kvartett som får min puls att öka, tinnitusen att tjuta och jag kastas mellan rädsla/fascination.  

Men ärligt talat har mitt psyke svårt att hantera Girl Band emellanåt. Det är en uttalad panikångestattack. Men jag gillar att musiken är en utmanande prövning, och när jag tagit mig igenom skivan ett par gånger känner jag mig inte nedbruten som jag först trott, utan fylld av energi. Tror dock att Girl Band gör sig bäst live, kanske är jag så pass modig att jag vågar stå långt fram med alla andra galningar om de kommer till stan. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land