Garcia People - Nightcap at Wits’ end

Raffaella Lindström 00:00 10 Oct 2020

Kärt band har många genrer. Det gäller åtminstone Brooklyn-bandet Garcia People, som nu släpper det spretiga albumet Nightcap at Wits’ end. Gänget bjuder på en berusande röra av psykedelisk, experimentell och jammande rock. 

Precis som albumtiteln avslöjar, passar det mer än bra att hälla upp ett glas rött medan du lyssnar. Det drömliknande soundet gör det lätt att sväva bort i tankarna, vilket många av oss behöver i coronatider. 

I bakhuvudet ekar minnet av första gången jag lyssnade på Metal Machine av Lou Reed. Till en början kändes plattan alldeles för intensiv för mig, men trots det (eller just därför) smälte hela kroppen av lycka. Det finns något förlösande i att försvinna i ett hav av industriell musik. Med det sagt levererar Garcia People långt ifrån lika bra som Metal Machine. Tyvärr drunknar sångarens medryckande röst i den hetsiga gitarrfesten. Samma sak gäller textraderna som i flera låtar går förlorade. 

Nightcap at Wits’ end passar bra för en regnig oktoberkväll, då tankarna ska sväva fritt. Helst i sällskap av nära vänner. Dock misslyckas Brooklyn-gänget med att förföra oss som uppskattar sång och text. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner