Frida Hyvönen – Dream of Independence

Love Carbin 00:00 5 Mar 2021

Frida Hyvönen är tillbaka med ett nytt album, Dream of Independence. Fansen har fått vänta länge, senaste släppet kom för över fyra år sedan. Läser i en intervju att hon spenderat denna tid med att gå i psykoanalys för att förstå vad hon ville förmedla med denna skiva. Kanske hör man analysens effekt på albumet, för låtarna känns mer än någonsin, vare sig de handlar om moderskap, åldrande, eller begravningsceremonier. 

Inga gamla lyssnare kommer bli chockade här, det mesta är sig likt och det är nog bäst så. Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång. Men det bästa på skivan är faktiskt arrangemangen; även om de kan tyckas vara sparsmakade så besitter varje trumslag, varje cellostråk och varje vissling på albumet en otrolig slagkraft. Och när intensiteten på arrangemangen ökar, som på Head of the Family, inser man vilken mästerlig låtskrivare Frida Hyvönen är.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.