Franska trion - Är det konstigt?

Anna Bjermqvist 09:15 22 Oct 2020

 

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.

 

Ollikainen är en briljant textförfattare. Rak diskbänksrealism varvas med socialistisk uppstudsighet och raka skildringar om relationer och livets melankoli. Franska trion beskriver själva albumet som ”En mollstämd historia, men inte nödvändigtvis så dyster för det”.

Ollikainen sjunger som det är, med både små och stora perspektiv, och det är tilltalande. Allt tonsatt till jazzig rockfusion i högsta klass. Riktigt bra!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.